söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

E-handelsapoteket vill fortsätta expandera – kan börsnoteras

Publicerad: 23 augusti 2022, 12:56

Till vänster: Meds vd Björn Thorgren. Till höger: Den nyligen tillträdda kommersiella chefen Sofia Söderqvist.

Nätapoteket Meds vill bli noterade på Stockholmsbörsen. Bolaget avser att notera sina aktier på Nasdaq First North, det meddelar bolaget i en pressrelease under tisdagen.

Ämnen i artikeln:

Meds

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Så sent som i onsdags förra veckan rapporterade Market om att e-handelsapoteket Meds förstärker med två nya rekryteringar.

I dag kom beskedet att bolaget nu även vill ut på börsen. Det är Stockholmsbörsens tillväxtlista First North Growth Market som bolaget avser att bli noterade på.

Börsnoteringen innebär att Meds får tillgång till både den svenska och internationella kapitalmarknaden.

– Sedan Meds lanserades 2018 har vi uppnått målet att etablera en stark position på den svenska apoteksmarknaden. Genom direktnoteringen på Nasdaq First North Growth Market tar vi nästa steg. Styrelsen och ledningen vill med detta uppnå en breddad ägarbas och ge bolaget access till kapitalmarknaden. Vi ser fram emot att välkomna nya aktieägare och fortsätta vår resa mot att bli Sveriges favoritapotek, säger bolagets vd Björn Thorngren i en kommentar.

Första handelsdagen för Meds aktier förväntas bli den 1 september, förutsatt att bolaget uppfyller villkoren och att ansökan godkänns av Nasdaq Stockholm.

Bland annat måste bolaget offentliggöra en bolagsbeskrivning, vilket man gjorde i samma pressutskick under tisdagen.

Bolagsbeskrivningen innefattar bland annat, marknad, bolagets finansiella ställning, risker och information om styrelse, ledning samt bolagsstyrning.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev