Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Digital Inns ägare avfärdar konkursrykten kring kedjan: ”Helt felaktigt”

Publicerad: 10 mars 2020, 13:32

Enligt uppgifter i flera medier ska Digital Inns ägare, Ambia Trading Group, planera att försätta Digtal Inn för att slippa undan skulder. Nu dementerar bolaget uppgifterna och säger att det är helt felaktigt.


Ämnen i artikeln:

HemelektronikOmorganisation

I början av mars rapporterade Breakit att Digital Inn dragit på sig stora skatteskulder och att butikerna hade problem med varuförsörjningen.

Computer Sweden skrev att Ambia planerade att försätta kedjan i konkurs, för att slippa skatteskulderna samt stora skulder till leverantörer som kedjan ska ha dragit på sig. Personalen skulle återanställas i ett nytt bolag.

Nu går styrelsen för ägaren Ambia Trading Group, bolaget som nyligen köpte Teknikmagasinets konkursbo, ut och förnekar planerna på konkurs.

”Vi arbetar intensivt med att strukturera om verksamheten i Digital Inn för att nå lönsamhet så snart som möjligt. De uppgifter som förekommit i media om att Ambia planerar att försätta Digital Inn Holding i konkurs är därför helt felaktiga påståenden”, skriver den i ett pressmeddelande.

Däremot ska verksamheten flyttas till ett nytt bolag, något som kommer att ske under andra kvartalet 2020.

Huvudkontor och lager har flyttats vilket medfört driftsstörningar, bland annat när det gäller varuförsörjningen.

”Centrallagret i Kista har avvecklats för att flyttas till Selector Logistik i Jönköping, en process som pågår fortfarande och beräknas påverka varuflödet negativt under ytterligare två veckor”, skriver styrelsen.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

HemelektronikOmorganisation

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev