Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Då kliver Kjell & Company in på börsen: ”Noterat ett stort intresse för att investera”

Publicerad: 7 september 2021, 06:08

Kjell & Company släpper fler detaljer om den kommande börsnoteringen.

Foto: Daniel Norman

16 september väntas Kjell & Company kliva in på börsen. Nu presenterar bolaget sitt erbjudande till investerare. ”Nu ser vi fram emot att erbjuda ytterligare nya ägare att vara med på vår fortsatta utveckling av Kjell & Company”, säger vd Andreas Rylander.

Ämnen i artikeln:

Kjell & Company

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


30 augusti meddelade Kjell & Company att de har för avsikt att kliva in på börsen. Enligt det prospekt som nu publicerats ska första handelsdagen med aktien på Nasdaq First North Growth Market vara den 16 september. 

I det erbjudande som nu riktas till investerare framgår att teckningskursen för aktien sätts till 55 kronor, motsvarande ett bolagsvärde på 1,7 miljarder kronor. Erbjudandet gäller både nyemitterade aktier samt befintliga som nuvarande ägare åtagit sig att sälja. 

AMF Fonder, Carnegie Fonder, Fosielund Holding, Lazard Asset Management, LMK Venture Partners, Roos Gruppen och Strand Kapitalförvaltning har erbjudit sig att teckna aktier till ett värde av 523 miljoner kronor, vilket motsvarar 30,5 procent av det totala antalet aktier som väntas finnas i bolaget. 

– Det är med stor ödmjukhet vi noterar intresset för att investera i Kjell & Company. Vi är också mycket glada över att så välrenommerade investerare redan nu har åtagit sig att investera. Nu ser vi fram emot att erbjuda ytterligare nya ägare att vara med på vår fortsatta utveckling av Kjell & Company, säger Andreas Rylander i en kommentar. 

Anmälningsperioden inleds i dag och pågår fram till dagen innan den planerade noteringen. 

Enligt prospektet kommer FSN Capital IV fortfarande att vara storägare i bolaget genom att äga cirka 22,9 % av aktierna. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev