Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Cervera börjar sälja second hand – i butik och online: ”Känns helt rätt i tiden”

Publicerad: 10 september 2020, 05:22

Cervera börjar sälja second hand. ”Ett naturligt nästa steg i vårt hållbarhetsarbete att bidra till en mer cirkulär konsumtion”, säger vd Peter Rimbäck.


Ämnen i artikeln:

HeminredningSortimentSecond hand

Cervera Vintage är namnet på det nya affärsområdet.

Kunderna erbjuds att sälja och köpa second hand via kedjans kanaler.

– Genom Cervera Vintage erbjuder vi våra kunder en ny spännande värld av åtråvärda och unika produkter samtidigt som det är ett naturligt nästa steg i vårt hållbarhetsarbete att bidra till en mer cirkulär konsumtion, säger Peter Rimbäck.

Rent praktiskt går det till så att kunder som vill sälja en produkt får den värderad via Cerveras hemsida. De kan sedan lämna in produkten i någon av kedjans butiker och få betalt direkt.

Försäljningen sker inledningsvis online eller i flaggskeppsbutiken på Sveavägen i Stockholm.

Verksamhetschef för Cerverera Vintage är Emma Ohlsson, som har ett förflutet som verksamhetschef för Stockholms Auktionsverk Fine Art.

– Det är en otroligt spännande utmaning att starta upp denna verksamhet som känns helt rätt i tiden. Cervera Vintage erbjuder en värld av tidlösa epoker, klassiska stilikoner, kärlek till färg och form och i sin kontext jämte Cerveras ordinarie sortiment, ett nyskapande uttryck som tilltalar dagens medvetna konsumenter, säger hon i en kommentar.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev