måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Care of Carl gör second hand-satsning – lanserar ny avdelning på sajten

Publicerad: 17 mars 2021, 14:39

Care of Carl blir nästa modeaktör att satsa på second hand. ”Många saknar en bra plattform att handla tidigare ägda plagg tillförlitligt i premiumsegmentet för just herrkläder”, säger vd:n och grundaren Henning Källqvist.

Ämnen i artikeln:

SortimentCare of CarlModeSecond hand

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I dag lanserar Care of Carl avdelningen pre-owned på sin sajt.

Där ska kunderna både kunna säkra och handla från ett handplockat urval av kvalitetskläder och skor som tidigare ägts av någon annan.

– Vi ser att intresset för pre-owned-plagg är stort idag, inte minst bland våra kunder. Samtidigt saknar många en bra plattform att handla tidigare ägda plagg tillförlitligt i premiumsegmentet för just herrkläder. Vi är både stolta och glada att vi nu kan tillhandahålla en plattform för just detta, i tillägg till vår befintliga verksamhet, säger Henning Källqvist i en kommentar.

Han ser satsningen som en naturlig del av bolagets DNA.

– Vi har alltid trott på långsiktiga investeringar i kvalitet som håller över tid och bortom trender. Samtidigt tror vi på att låta någon glädjas åt plagg som någon annan har vuxit ur, eller tappat glöden för. Arbetet med Care of Carl Pre-owned har pågått en längre tid, för att nå bästa möjliga användarupplevelse och kvalitet, så det känns fantastiskt att äntligen kunna lansera denna avdelning som ett led i att arbeta med en mer cirkulär affärsmodell.

Plaggen som säljs i avdelningen genomgår en kvalitetskontroll i två steg innan de läggs ut på sajten.

– Likt resterande del av verksamheten är det handplockade urvalet och kvalitetssäkring en viktig del, säger Henning Källqvist.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev