måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Butikssatsningen kom av sig – nu stänger Yves Rocher alla sina butiker i Sverige

Publicerad: 14 november 2022, 14:19

Yves Rocher har i dag sju butiker i Sverige. Nu stängs samtliga.

Yves Rocher stänger alla sina butiker i Sverige. ”De kraftigt stigande kostnaderna går helt enkelt inte att kompensera för”, säger nordiska vd:n Peter De Wulf.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Yves Rocher har tidigare haft storslagna planer för Norden. 2014 sa dåvarande nordiske vd:n Anneli Johansson varumärket ville öppna 100 butiker i Norden fram till 2023. 

Planerna har reviderats längs resans gång. I dag har Yves Rocher sju butiker i Sverige och nu stängs de. 

– Det är med sorg vi i dag meddelat våra 25 fantastiska anställda i butikerna och berörda supportfunktioner att vi inte längre kan kompensera de höga kostnader butikerna bär. Detta trots att vi sedan tidigare vidtagit besparingsåtgärder samtidigt som både trafik och omsättning i butikerna stigit under 2022. De kraftigt stigande kostnaderna går helt enkelt inte att kompensera för i butiksledet. Vi hoppas att vi nu i stället möter våra butikskunder i våra digitala kanaler och genom postorder, och kommer göra vad vi kan för att hjälpa våra anställda vidare i sina karriärer, säger Peter De Wulf. 

I pressmeddelandet skriver Yves Rocher att butikerna står för åtta procent av bolagets årliga omsättning i Norden, drygt 300 miljoner kronor. Övriga säljkanaler, online och postorder, utvecklas med god lönsamhet. 

Varsel har lagts och fackliga förhandlingar inleds under vecka 45 och 46. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev