söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Bokjätten testar nya sätt att nå ut till kunden – och avfärdar inte obemannat

Publicerad: 15 september 2021, 12:51

Johan Junehed, försäljningschef för Bokusgruppen.

Samarbetet med Lifvs är bara ett nytt sätt för Bokusgruppen att nå ut med sitt sortiment. ”Vi tror att vi kommer behöva testa och utvärdera fler format och koncept”, säger försäljningschef Johan Junehed.

Ämnen i artikeln:

BokusAkademibokhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS MER: Bokus och Lifvs blir sambos på försök: ”En helt ny kontext för oss att vara i”

I somras meddelade Lifvs och Bokusgruppen att de inleder ett samarbete. 

På prov börjar Bokus sälja böcker i fyra av Lifvs obemannade butiker.  

Sortimentet består av pocketböcker, både nyheter och sånt från topplistor. 

– Det är alltid roligt att hitta samarbeten där de övergripande visionerna och ambitionerna är likvärdiga. Att nå ut i sammanhang där det fysiska butiksinslaget i många fall saknas och på så sätt kunna sprida läsglädje är ju det som är intressant för vår del. Att samtidigt lära sig mer om vad just obemannade butikskoncept innebär är självklar också av intresse, säger Johan Junehed till Market. 

Hur har starten varit?
– Ambitionen var att komma igång med ett enkelt och snabbt test inför sommar och semester, vilket vi löste på ett enkelt och pragmatiskt sätt tillsammans. Vårt sortiment är ju en ny bekantskap i just detta sammanhang och vi kommer gemensamt utvärdera var vi lärt oss under sommarmånaderna. 

Kommer testet att utökas till fler butiker?
– Vi kommer som sagt utvärdera vad vi lärt oss än så länge tillsammans med Livfs och besluta hur vi går vidare därefter. 

Samarbetet med Lifvs är ett nytt sätt för Bokusgruppen att nå ut med sitt sortiment. Johan Junehed öppnar för att det kommer att komma fler liknande projekt. 

– Vi tror ju att vi kommer behöva testa och utvärdera fler format och koncept i olika sammanhang framöver så det kommer nog både bli fler samarbeten så väl som tester i egen regi, säger han. 

Lifvs är ju ett obemannat koncept, ser ni möjlighet att öppna egna obemannade butiker i framtiden?
– Obemannat är absolut intressant att titta vidare på, men det kan ta sig uttryck på så många olika sätt. Även kombinationen av bemannat och obemannat under vissa tider på dygnet kan vara intressant att titta på framgent. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev