tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

BHG Group plockar in 800 miljoner i nytt kapital genom en riktad nyemission

Publicerad: 7 december 2022, 06:45

Gustav Öhrn utsågs nyligen till ordinarie vd för BHG Group. Foto: Pressbild

BHG Group har genomfört en riktad nyemission vilket generat i 800 miljoner kronor i kapital. Syftet med åtgärden är att öka den finansiella flexibiliteten.

Ämnen i artikeln:

Bygghemma

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


BHG Group genomförde i går en riktad nyemission om 39 024 390 aktier. Teckningskursen var 20,50 kronor per aktie vilket gjorde att drygt 800 miljoner tillfördes i kapital till bolaget. 

I ett pressmeddelande skriver BHG Group att syftet med nyemissionen var att öka den finansiella flexibiliteten, dels för att kunna stötta framtida tillväxtinitiativ och dels för att stärka bolagets finansiella position genom minskad skuldsättning. 

Ett stort antal svenska och internationella investerar deltog i nyemissionen, bland dem bolagets största ägare EQT, Ferd och Vitruvian. 

När bolaget presenterade sin delårsrapport för det tredje kvartalet konstaterades det att de kommande 12-18 månaderna väntas bli utmanande. 

BHG Groups preliminära bedömning är att orderingången under oktober och november, inklusive Black Week, i stort sett varit i linje med den organiska tillväxten för det tredje kvartalet. 

Bolaget skriver vidare att det fortsatt är är beslutsamt att dra nytta av sin marknadsposition med starkt fokus på lönsamhet och kassaflöden. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev