tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Amazon säger upp 18 000 anställda

Publicerad: 5 januari 2023, 09:06

För att möta det sämre ekonomiska läget aviserar e-handelsjätten en ytterligare bantning av personalstyrkan. Det är ännu oklart om anställda i Sverige drabbas.

Ämnen i artikeln:

AmazonVarsel

Annika Wilhelmson

annika.wilhelmson@bonniernews.se


Amazon utökar varslet för att möta sämre tider.

Foto: Dreamstime

I november meddelade den amerikanska e-handelsjätten att bolaget behöver banta personalstyrkan globalt med 10 000 personer. Nu adderas ytterligare 8 000.

Vd Andy Jassy skriver i en blogg på bolagets hemsida att man expanderat kraftigt de senaste åren och anställt många nya medarbetare och nu behöver minska på kostnaderna inför det sämre ekonomiska läget.

Det är i nuläget oklart om anställda i Sverige kommer att påverkas, först den 18 januari kommer bolaget börja meddela de berörda. Amazons vd Andy Jassy skriver till de anställda att planen var att vänta med att kommunicera detta tills dess men att information läckt.

Bland både teknikbolag och handelsjättar kommer varslen numera tätt. I slutet av förra året aviserades nedskärningar hos både Twitter och Facebook och bland andra har H&M meddelat att drygt 1500 anställda kommer att få gå.

LÄS OCKSÅ: Sällanköpshandlarna tror inte på ett gott nytt år: ”En bransch mitt i stormens öga”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev