Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Åhléns storsatsar – där många lämnat: ”Hela varuhuset kommer att byggas om”

Publicerad: 7 februari 2022, 06:20

Åhléns väljer att storsatsa i centrala Sundsvall.

Foto: Pressbild

Åhléns väljer att satsa i centrala Sundsvall och skapa en modern marknadsplats. ”Hela varuhuset kommer att byggas om”, säger varuhuschef Pernilla Persson.

Ämnen i artikeln:

ÅhlénsThe Body Shop

DN


Åhléns bygger om sitt varuhus i centrala Sundsvall. 

Verksamheten, som finns i In-gallerian, koncentreras till markplan. Planen är att varuhuset ska bli mer öppet och utformas som en modern marknadsplats. 

– Hela varuhuset kommer att byggas om med bland annat ny butiksinredning och förändrad layout, säger Pernilla Persson i en kommentar. 

Tanken är att det ombyggda varuhuset ska stå klart i augusti. Verksamheten i lokalerna kommer att fortsätta under byggarbetet. 

Satsningen är en del i en större satsning som fastighetsägaren Diös gör. 

The Body Shop flyttar också sin butik till markplan. Den blir först i norra Sverige med att få kedjans nya koncept Activist Makers Workshop. 

Med flytten får butiken ett mer tillgängligt läge med egen entré. 

Verksamheten drivs av franchisetagaren Maria Lindgren. 

– Med vårt nya koncept som är inspirerat och inrett som en studio för kreativitet vill vi fortsätta att satsa och går tillbaka till våra rötter och tar ännu ett kliv framåt för ett tydligare miljö- och hållbarhetsfokus. Detta ska bidra till en förhöjd och mer personlig upplevelse för våra kunder och ett minimerat miljöavtryck i och med att vi inför en refillstation och inreder med återvunnet material från golv till tak, säger hon i en kommentar. 

Flera andra aktörer, som i dag finns på plan två i In-gallerian flyttar till nya lägen i centrala Sundsvall. 

Bland dem finns Lekextra och klädbutiken Henrix. 

– Vår ambition är att erbjuda Sundsvallsbor och besökare möjligheten att uppleva stadskärnan på ett modernt och tillgängligt sätt, och vi är riktigt glada över att våra hyresgäster delar den drivkraften, säger Anna Dahlgren, affärschef för Diös i Sundsvall. 

De senaste åren har Market rapproterat om flera aktörer som valt att avveckla sin verksamhet i centrala Sundsvall för att i stället satsa på externa Birsta. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev