söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

50 får gå från Dustin när bolaget ställer om snabbare: ”Nödvändigt”

Publicerad: 19 maj 2020, 08:09

IT-återförsäljaren Dustin effektiviserar verksamheten och bantar personalstyrkan med cirka 50 medarbetare. Orsaken är att coronakrisen snabbat på digitaliseringen i samhället, vilket kräver att företaget anpassar sina tjänster till den nya efterfrågan.

Ämnen i artikeln:

OmorganisationDustinHemelektronik

HP

Helen Preutz

helen.preutz@bonniernews.se


– Vi ser att de kundbeteenden som förväntades ta några år nu skett på bara några veckor. Därför ser vi att det är en nödvändighet att påskynda utrullningen av vår strategi för standardiserade tjänster och lösningar, säger vd och koncernchef Thomas Ekman.

Omställningen innebär att 14 kontor ska avvecklas och ett 50-tal tjänster kapas. Förändringarna berör verksamheten i Sverige, Norge, Finland och Danmark och väntas på sikt spara 40 miljoner kronor om året. Innan personalen sägs upp kommer fackliga förhandlingar att inledas.

- Den ökade digitaliseringstakten i samhället, som påskyndats av coronapandemin, har gjort det möjligt att öka takten i implementationen av strategin för tjänster och lösningar.
Redan i samband med rapportsläppet för det första kvartalet på det brutna räkenskapsåret, september till november kommenterade Thomas Ekman transformation mot ökad tjänsteförsäljning.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev