torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

150 anställda riskerar att bli av med jobbet – när H&M slår ihop Weekday och Monki

Publicerad: 20 april 2023, 06:23

Varumärket Monki blir en del av Weekdays organisation.

Foto: Fredrik Sweger

H&M-ägda Monki flyttar sitt huvudkontor från Göteborg till Stockholm – där de blir sambo med syskonkedjan Weekday. 150 anställda berörs.

Ämnen i artikeln:

MonkiWeekdayVarselDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


H&M-gruppen väljer att flytta Monkis huvudkontor från Göteborg till Stockholm, det rapporterar Göteborgs-Posten.

I ett pressmeddelande skriver modejätten att den har ambitionen bredda upplevelsen för den unga generationen och att Weekday kommer att utgöra ett paraply för den satsningen.

Därunder kommer de tre varumärkena Weekday, Monki och Cheap Monday att samlas.

För det senare innebär det här en comeback. 2018 valde H&M-gruppen att skrota varumärket på grund av dålig lönsamhet. Nu är Cheap Monday tillbaka med ett begränsat utbud av jeans.

Genom att samla varumärken under samma paraply ser H&M-gruppen möjlighet till synergier. Koncernen ser också att man kan dra ned på kostnader när det kommer till administration och drift. Fokus kan i stället läggas på att utveckla erbjudandet, skriver modejätten.

Varumärkena kommer att finnas kvar var och ett för sig. Samtidigt ser H&M-gruppen stor potential genom att de kan agera tillsammans gentemot målgruppen.

Som sagt var, all verksamhet samlas på Weekdays huvudkontor i Stockholm, vilket gör att Monkis verksamhet i Göteborg avvecklas.

– Omkring 150 kollegor arbetar på Monkis huvudkontor. De kommer att stöttas till att söka en roll inom den nya organisationen, eller till en fortsatt karriär på annat håll inom eller utanför H&M-gruppen, säger Anna Attemark, chef för varumärken inom H&M-gruppen i en kommentar till Göteborgs-Posten.

De anställda fick beskedet om åtgärden på ett möte i går, onsdag.

– Då kom två personer från H&M-gruppen och berättade detta. Samtliga här får sparken, jag vet inte exakt hur många det är men närmare 100, om inte mer. Ett antal personer kommer bli erbjudna att jobba på Weekday men då blir de tvungna att flytta till Stockholm. Det är omöjligt för många, folk har ju familj och ett liv här, säger personen, säger en av de anställda som var med på mötet till tidningen och fortsätter:

– Folk var jätteupprivna, många satt liksom och grät och var helt förstörda och chockade.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev