Foto: Pressbild

Zalandos nya giv: Leverans dit kunden är just nu

Zalando testar geo-lokalisering och styr leveransen till kundens mobil i stället för till en förutbestämd adress. ”Paketet kommer dit kunden är", säger Nordenchefen Kenneth Melchior.
Text: Kalle Östgren

Testar mobilstyrda leveranser

• Tjänsten med geolokalisering testas i Bryssel, Gent och Antwerpen i samarbete med den belgiska startupen Parcify.

• Tjänsten är gratis under testperioden.

• Testet pågår till slutet av maj. Efter det utvärderar Zalando resultatet och potentialen för expansion till andra marknader.

Zalando testar geo-baserade leveranser.

Den nya tjänsten innebär att kunden med kort varsel kan välja eller ändra när och var deras paket ska levereras.

Zalando levererar sedan med hjälp av geolokaliseringsfunktionen i kundens smartphone.

Piloten genomförs just nu i Belgien.

– De flesta av oss har upplevt det. Du väntar på en leverans, men behöver plötsligt göra ett ärende eller hämta barn. Eller så har vädret ändrats och du sätter dig hellre på ett kafé med vänner i stället för att vänta hemma. Med det här testet behöver man inte välja antingen eller – paketet kommer dit kunden är. I stället för att be våra kunder att gå eller vara någonstans, vill vara där våra kunder är, säger Kenneth Melchior, Nordenchef på Zalando.

Valet av testmarknad är ingen tillfällighet – Belgien ligger långt fram i utvecklingen av e-handelstjänster. 

– Våra kunders livsstil förändras och många värdesätter möjligheten att skräddarsy leverans och retur. Mobila enheter och platsbaserade tjänster gör det ännu lättare för kunden att bestämma själv. I stället för en statisk leverans kommer kuriren till den plats där kunden själv är.

Pilottestet med geolokalisering är en spin-off från Zalandos övergripande strategi.

– Vi tror på att öppna vår plattform för alla spelare i modebranschen. Att integrera och arbeta tillsammans med lokala serviceföretag är ett exempel på hur lokala aktörer kan dra nytta av att arbeta tillsammans med Zalando, säger Kenneth Melchior.

Annons:
Annons:
Annons:
Loading...