Snart över 100 Unika butiker: ”Det ligger rätt i tiden”

Unika butiker växer i raketfart. 94 butiker på 15 orter är anslutna och fler är på väg in. ”Det ligger rätt i tiden och det finns ett behov”, säger Maria Skalin, en av grundarna.
Text: Daniel Norman

Hösten 2013 startades Unika butiker i Sundsvall och Timrå. Syftet var att öka synligheten, lönsamheten och konkurrenskraften för fristående butiker.

Nätverket växer. Hittills har 94 butiker i 15 städer anslutits. Ytterligare tio orter är på väg in, med dem blir antalet anslutna drygt 150.

– Vi finns från Ö-vik i norr till Skurup i söder. Butiker i Stockholm och Göteborg vill också gå med. Vi täcker snart hela landet, säger Maria Skalin.

Hon tror att det finns ett behov av samverkan. Fristående butiker känner av en enorm konkurrens från stora kedjor och e-handeln.

– Problematiken är samma oavsett om butiken ligger i Ö-vik, Åre, Falun, Skurup eller Stockholm. Det här är ett koncept bara för dem, deras eget nätverk. Vi har fått frågor från kedjor som vill ansluta sig också men där säger vi nej.

Vad har Unika butiker betytt för dem som varit anslutna i ett år nu?
– De säger själva att de fått ett sammanhang och att de upptäckt varandra, de blir varandras ambassadörer. Sedan uppger flera att nya kunder hittat till dem, säger Maria Skalin.

Annons:
Annons:
Annons:
Loading...