Foto: Andreas Fransholm

Om affär med Media Markt: ”Vi pratar med alla”

Det är fortfarande locket på kring en affär med Media Markt. ”Finns köpmöjligheter så tittar vi på det”, säger Ronny Blomseth till Market.
Text: Kalle Östgren

Uppgifterna från en rad centrala personer i branschen om förhandlingar mellan norska Expert och tyska Media-Saturn om ett övertagande av Media Markt-varuhusen i Sverige bemöts fortfarande med tystnad och förnekanden.

– Huvudspåret för Powers etablering i Sverige är en organisk tillväxt. Vi startar e-handel i dag och kommer sedan att rulla ut elektronikvaruhus över hela landet, säger Ronny Blomseth.

Om det är huvudspåret, finns också övertaganden av befintliga varuhus som ett alternativ?
– Vi pratar med alla i branschen. Om det finns möjlighet att köpa lägen så tittar vi på det och då spelar det ingen roll om det står Siba, Elgiganten eller Media Markt på skylten just nu.

Då pratar ni alltså med Media Markt?
– Ja, men det finns ingen strukturell diskussion.

Nyligen arrangerade Expert en leverantörsträff på Gardemoen. Market har uppgifter från flera av deltagarna om att du under din dragning bekräftade diskussioner med Media Markt.
– Det jag kommenterade var nyhetsuppgifterna om en affär och höll upp tio-tolv nyhetsuppslag. Jag berättade sedan att organisk tillväxt är huvudspåret.

Annons:
Annons:
Annons:
Loading...