Marie Serneholt leder Retail Awards: ”Jätteroligt att hålla fram alla branschmänniskor”

Hon reste runt världen med A-Teens och gick genom tv-rutan som programledare för Melodifestivalen. Nu väntar nästa stora utmaning för Marie Serneholt: Retail Awards på måndag. ”Jag älskar glitter och glamour”.
Text: Michael Sandsjö

Tillsammans med kompisarna Dani, Sara och Amit blev Marie Serneholt A-Teens med åtminstone en yngre del av det svenska folket.

Där, kring millennieskiftet, hägrade en artistkarriär och de kommande åren turnerade hon världen över med poppiga Abba-covers.

Stockholmstjejen Marie Serneholt hann även med att släppa musik i eget namn och själv stå på scenen i Melodifestivalen innan hon bytte stråkastarljus och satsade på tv.

– Jag har alltid brunnit för att underhålla. Oavsett om det har handlat om att sjunga, dansa eller spela teater, säger Marie Serneholt.

Två år efter att hon fått chansen i SVT:s nationaldagsfirande, 2009, kom den stora utmaningen – Melodifestivalen.

Tillsammans med året som programledare för ännu en blågul jätteklassiker, Bingolotto, betydde veckorna med Melodifestivalen oerhört mycket för tv-karriären.

– Ett bra programledarskap för mig handlar om att få tittarna att känna sig trygga när de tittar. Att man får åka med oavsett om det handlar om klassisk lördagsunderhållning eller ett debattprogram, säger Marie Serneholt.

Nu ska du leda Retail Awards, Sveriges största handelsgala. Först om främst: hur ser din egen relation till handel ut? 
– Jag är inte främmande för att gå i affärer. Men klädkonto? Haha, det tänker jag inte avslöja.

Kan du avslöja något om galakvällen?
– Det kommer att bli jättehäftigt. En otroligt festlig och glamourös kväll. Det ska bli jätteroligt att få hålla fram alla duktiga branschmänniskor, säger Marie Serneholt.

Följ galan på Market.se eller Retailawards.se samt på Instagram, Facebook och Twitter. 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...