Foto: Fredrik Persson

Kosmetikkedjans drag: Tar in kundernas sopor

Kosmetiskt avfall får inte slängas i papperskorgen eller spolas ner i toaletten. För att underlätta kundernas sophantering så börjar Kicks nu ta emot avfall i utvalda butiker.
Text: Andreas Dyrberg Skog

I badrumsskåpen står en hel del produkter som är skadliga för miljön. Därför får produkter som nagellack, borttagningsmedel, hårfärg, parfym och sprayburkar inte slängas i soporna eller avloppet.

Hittills har avfallet bara kunnat lämnas på återvinningscentraler, men nu har Kicks inlett ett nytt samarbete med Stockholm Vatten och Avfall. Sedan den 1 mars kan kunderna lämna sitt avfall, oavsett var det är köpt, till Kicks. Avfallet hämtas sedan och tas om hand av Stockholm Vatten och Avfall. Till en början testas konceptet i tolv butiker i Stockholm.

”Samarbetet genomförs för att öka insamlingen av kosmetiskt avfall och förenkla för stockholmarna, även de som inte har bil. Samtidigt får förhoppningsvis fler upp ögonen för att en del av det som står i badrumsskåpet inte hör hemma i papperskorgen eller avloppet”, skriver Kicks i ett pressmeddelande.

Annons:
Annons:
Loading...