Foto: Pressbild

Jollyroom växer med raktetfart

E-handelsbolaget Jollyroom ökade omsättningen med 68 procent under 2016. Nu kliver man ut i Europa.
Text: Mikael Sydner

Jollyroom, som säljer barn- och babyprodukter på nätet till barnfamiljer i Norden, omsatte 658 miljoner kronor under 2016 – en ökning med 68 procent jämfört med året innan.

Tillväxten ska också enligt egen uppgift ske med lönsamhet.

– När vi startade Jollyroom år 2010 satte vi ett tydligt mål; vi skulle bli störst i Norden inom barn- och babyprodukter på nätet. Redan från början har vi arbetat tydligt mot målet och under 2016 nådde vi det. Ingen annan säljer fler barn- och babyprodukter på nätet i Norden än oss, säger Jollyrooms vd och grundare Ole Sauar i en kommentar.

Bolagets mål i år är att nå en miljard kronor.

– Starten av året visar på en bra tillväxt och vi ligger i nivå med utsatt mål. Vi har nyligen passerat 800 000 registrerade kunder, vi behöver 200 000 nya kunder under de närmatse elva månaderna om vi skall klara vårt mål, säger Ole Sauar.

Bolaget ska också växa utanför Norden.

– Vi har tagit beslut om att vi ska in i fler länder. Än så länge är det inte helt klart när och hur, men det råder inget tvivel om att vi har Europeiska ambitioner. EU arbetar aktivt med att förenkla och motivera till varuhandel över gränserna, vi skall vara med i den matchen inom barn- och babyprodukter, säger Ola Sauar.

Annons:
Annons:
Loading...