Foto: Pontus Edman

Habitat växer ursnabbt som shop in shop

Brittiska heminredningskedjan Habitat, som ifjol köptes av dagligvarujätten Sainsbury’s, expanderar kraftigt. I dagarna öppnas tre nya butiker i Londonområdet och flera shop in shops i Sainsbury’s-butiker är på gång.
Text: Susan Berzelius

När Sainsbury’s öppnade sin flaggskeppsbutik i Vauxhall i sydvästra London i september var det med en miniversion av möbel- och heminredningskedjan Habitat. I ett hörn av butiken exponeras ett urval av Habitats sortiment.

Här kan kunden både handla direkt men också få hjälp av personalen att välja och beställa ur det stora onlinesortimentet.

Försöket med shop in shop-lösningen har varit så framgångsrikt att sju mini-Habitats nu öppnats, varav två bara denna veckan. Bland annat har Leeds och Edinburgh fått en mini-Habitat.

Vilka hittar till Habitat längst in i den stora livsmedelsbutiken?
– Både trogna Habitat-kunder som nu fått en butik på södra sidan av Themsen att besöka men det kommer även in dagligvarukunder med en kyckling eller ett mjölkpaket i hand och blir förvånade att vi finns här och spontanshoppar något till hemmet, skrattar Habitat-medarbetaren Anna i Vauxhall–butiken.

Annons:
Annons:
Annons:
Loading...