Fler unika butiker vill samverka

Nätverket Unika Butiker sprider sig. Nu har butiker i ytterligare tre städer anslutit sig till samarbetet.
Text: Daniel Norman

– Jag tvekade inte en sekund när jag fick höra om Unika Butiker. Att samarbeta på detta sätt med andra fristående privatägda handlare gör att fler som gillar den här typen av butik hittar hit, säger Pia Forslöf-Nilsson som driver Pia F Design i Hudiksvall.

Butiker i Östersund, Åre och Hudiksvall finns nu med i nätverket. Sedan tidigare finns det i Sundsvall, Timrå, Sollefteå och Hörnösand.

Samarbetet inleddes för att underlätta tillvaron för mindre fristående butiker som inte tillhör någon kedja. De som går med ska ha ett sortiment som på något sätt är unikt för regionen där butiken ligger och den ska dessutom jobba på ett hållbart sätt.

Butikerna har en gemensam hemsida och Facebooksida. I sommar lanseras en ny hemsida med utökad sökfunktion och en app som ska underlätta för användaren att hitta en Unik Butik i närheten. Man har dessutom tagit fram en gemensam grafisk profil.

– Det är kul att se att konceptet på så kort tid spridit sig till så många städer, och blivit ett begrepp många uppmärksammat och pratar om. Jag är övertygad om att det kommer att ge en positiv inverkan på många lokala handlares intäkter, säger Anita Öberg som är vd för Näringslivsbolaget i Sundsvall.

Nu öppnar man också för kaféer att ansluta sig till nätverket.

Annons:
Annons:
Annons:
Loading...