Foto: Andreas Heneborn

Eataly räknar med att inviga i höst: ”Delikat utmaning”

I höst kommer Eataly till Stockholm. På 3 000 kvadratmeter i Bibliotekstan ska den italienska succékedjan möta svenska gäster. ”Det är en delikat utmaning att bygga om lokalerna.”
Text: Susan Berzelius

Den lokal som en gång hyste biografen Röda Kvarn byggs just nu om för att i höst hysa 3 000 kvadratmeter mat och delikatesser. Bageri, gelateria, chockolateria, pizzeria, pastaservering och en hel saluhall ska också ta emot stockholmare och turister.

– Det är en delikat utmaning att bygga om lokalerna men vi håller tidsplanen och räknar med att inviga i september eller oktober, säger Marcus Wallén, vice vd, Eataly Stockholm AB.

Parallellt med ombyggnaden av lokalerna i centrala Stockholm är bolaget i full färd med att rekrytera personal till satsningen.

– Vi är klara med nyckelpersonerna och under våren startar vi rekryteringen av övriga medarbetare. Totalt handlar det om 130 personer och vi räknar med att dessa kommer från såväl krog- som dagligvarubranscherna.

Enligt Marcus Wallén har beskedet om prestigeetableringen tagits emot mycket positivt av butiksgrannarna i Bibliotekstan.

– Många har ju redan stiftat bekantskap med kedjan i New York och Italien, säger Marcus Wallén.

Annons:
Annons:
Loading...