Krönika: Viktigt att sätta kunden i fokus när handeln digitaliseras

Något som just nu förändrar vår värld är digitaliseringen. Och detaljhandeln är en av de branscher där digitaliseringen påverkar mest. Det sägs att handeln kommer att förändras mer de kommande fem åren än de senaste femtio.

Ola Carlman

Affärsområdeschef Payment Solutions, Resurs Bank

Som leverantör till detaljhandeln är Resurs Bank en del i den här spännande utvecklingen och lever mitt i en fantastisk omställning för att fortsätta driva försäljning i detaljhandeln och att vara fortsatt relevant för våra konsumenter.
 
Också bank- och finanssektorn digitaliseras i en snabb takt. Så vi befinner oss verkligen mitt i digitaliseringsstormens öga. Dess-utom ställs bank- och finansvärlden inför ett antal nya förordningar. Både det nya regelverket för betaltjänster, PSD2, och den nya dataskyddsförordningen, GDPRS som snart träder i kraft, påverkar hela marknaden. Totalt innebär det här en rad utmaningar men också en fantastisk mängd möjligheter som kommer att påverka framtiden – för detaljhandeln i stort och för betallösningar direkt.
 
Nya innovativa tjänster har redan lanserats. Exempelvis Resurs Checkout som förenklar e-handelsköpet för kunden. Digital ansökan i butiker, där kunden väljer att signera sitt kreditköp med e-legitimation i sin mobil, gör det säkrare och smidigare både för kunden och butikspersonalen. Och den digitala omni-plånboken Loyo Pay är först i Europa med att digitalisera kundens betal- och kreditkort och stoppa in dem i mobilen. Lolo Pay gör det möjligt att betala med mobilen såväl i nätbutiken som i den fysiska butiken.
 
I den här forsen av digitala möjligheter är det lätt att glömma bort personerna som jobbar i butikerna. Det centrala i detaljhandeln är fortfarande mötet med kunden och där hänger allt på butiksmedarbetaren. Alla tekniska möjligheter som nu finns kan medverka till att skapa en bättre relation mellan kund och säljare. Det handlar om att kunna ge bästa möjliga service. Det viktiga är att bygga relationer som gör att kunderna kommer tillbaka. 
 
Ola Carlman, Affärsområdeschef Payment Solutions, Resurs Bank

 

Läs mer om Resurs Banks olika betallösningar

Granpa guidar till sina smultron i Stockholm: ”Väldigt uppskattad”

Grandpa gör en ny citykarta över Stockholm tillsammans med Scandic. ”Vår roll som Stockholmskännare är cementerad”, säger kedjans ägare.
Nyhet

Cervera inleder samarbete med Urb-it i Stockholm: ”Nytt sätt att möta konsumenten”

Cervera inleder ett samarbetet med Urb-it i Stockholm. Företaget levererar kedjans produkter från butik till mottagaren. ”Kunderna vill ha möjlighet att handla där den vill, när den vill och hur den vill”, säger Cerveras e-handels och omnikanalchefen.
Nyhet
Annons:
Annons:

Attacken på Drottninggatan

Michael Sandsjö: Vi måste våga fortsätta äta, älska och handla

Kommentar

Butikerna på Drottninggatan står upp mot rädslan: Ondskan vann inte

Terrorattentatet på Drottninggatan har satt djupa spår, men samtidigt skapat en sammanhållning bland många av de anställda i butikerna. ”Det har blivit många kramar sedan den där fredagen”, säger Viveka Qvenild, butikschef på Dressman.
Premium
Annons:
Annons:

Efter skrällen – Amazons försprång kan påverka köpet av Whole Foods

Nu väcks protester i USA mot de konkurrensfördelar som Amazon kan tänkas få genom köpet av Whole Foods Market. Drygt en vecka efter nyheten om affären inleds spekulationerna om såväl motbud som möjliga konkurrenshinder.
Nyhet

Dustins vd tackar för sig – tar över Stenbecks Kinnevik vid årsskiftet

Dustins vd tar över Kinnevik. ”Jag vet att företaget har en unik kultur och en stor kapacitet”, säger Georgi Ganev i en kommentar.
Nyhet

Rekryteringsproffsens råd för att hitta rätt extrapersonal i sommar

Det finns många fallgropar i jakten på bra sommarjobbare. Här är fyra viktiga tips för att undvika dem.
Sälj mer

Sju viktiga råd som hjälper dig att klara nätstormen

När du minst anar kan det blåsa upp till storm i de sociala kanalerna. Här är råden som hjälper dig klara krisen genom förberedelser och en tydlig policy.
Sälj mer

16 nya varuhus blir det i år – nästa år är det Norrtäljes tur att få ett Dollarstore

Dollarstore fortsätter att öppna butiker i rasande takt. I år blir det 16 nya och nästa år fortsätter expansionen. Nu är det klart att lågpriskedjan öppnar en butik i Norrtälje.
Nyhet

Här är Robert Ilijasons nästa framtidsprojekt: ”Lanseras i Europa och USA”

Entreprenören Robert Ilijason berättar för Market om läget för testet av prototypen i Shanghai – och hans nästa satsning.
Nyhet

Kalmar nästa steg i Busfrös expansiva strategi: ”I vår plan ingår ett 60-tal orter”

Second hand-konceptet Busfrö vill finnas på 60 orter framöver. Nyligen öppnade kedjan sin femte butik i Kalmar, ett ”flaggskepp light” som de själva kallar det.
Nyhet

Brothers stack ut när RNB tappade: ”Ogynnsamma externa omständigheter”

Modekoncernen RNB gick sämre än marknaden under tredje kvartalet. Försäljningen i jämförbara butiker sjönk med 3,1 procent. ”Utmanande med ogynnsamma externa omständigheter som vi inte råder över”, kommenterar vd.
Nyhet

Tydligare fokus på varumärken ska dubbla intäkterna för Zalando

Planen är klar: Inom tre år ska den tyska e-handelsjätten Zalando Group ha dubblat intäkterna på den europeiska marknaden.
Nyhet

Finansinspektionen ger Klarna tillstånd att bli bank – vill utmana som Ryanair

Klarna har fått banktillstånd av Finansinspektionen. Nu vill företaget omvandla banksektorn och utmana de stora jättarna.
Nyhet

Susan Karling: Teknikrevolution och kundjakt bakom Amazons storaffär

I fredags briserade nyheten att Amazon köper Whole Foods. Affären är lika stor som den är otippad. Men vad vill Amazon ha ut av den? Och vad kan den hajpade dagligvarukedjans kunder förvänta sig?
Analys

Hårjätten öppnar pytteliten salong – på trottoaren mitt i Stockholm

I samband med årets Pride-festival i Stockholm öppnar Wella en salong på Birger Jarlsgatan. På en kvadratmeter kan man få frillan fixad gratis. Tanken är att ta död på stereotyper kopplade till hår.
Nyhet

Markets analytiker tackar för sig: ”En fas i livet slutar, en ny börjar”

David Jansson var med och grundade Market. Nu väljer tidningens analytiker att tacka för sig och gå i pension. ”Livet är inte oändligt och jag vill hinna ägna mig åt annat”, säger han.
Nyhet

Twilfit summerar ett framgångsrikt 2016 – men 2017 har varit utmanande

När bokslutet nu är klart kan Twilfit summera ett framgångsrikt 2016. ”Vi har gjort många förbättringar”, säger vd Kajsa Claesson som emellertid medger 2017 börjat mer utmanande.
Nyhet